Bun venit în vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, Târgovişte!
Orașul Târgoviște, cetate de scaun a Țării Românești pe vremea lui Mircea cel Bătrân, păstrează încă și astăzi urme ale trecutului și ale istoriei. Palatul Poştei (Poşta veche), Biserica Mitropoliei, Parcul Chindiei, de o frumuseţe deosebită, Curtea Domnească, statuile şi şcolile, toate acestea dau un farmec aparte orașului, un parfum de epocă pe care turistul îl poate simţi oricând.
Mai bine de trei secole, Târgoviștea a deținut statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al regiunii, iar de-a lungul timpului, a fost locul de activitate al unor mari personalități istorice, printre care Vlad Țepeș, cunoscut pentru reformele și pentru faima sa în lupta împotriva invadatorilor, Radu cel Mare, care a inceput construirea Mănăstirii Dealu, un alt monument esențial pentru istoria orașului, Mihai Viteazul, Matei Basarab, Constantin Brâncoveanu și Tudor Vladimirescu. Simbolul oraşului este Turnul Chindiei, construit în timpul domniei lui Vlad Țepeș, care impresionează prin unicitatea şi originalitatea arhitecturii servind, în Evul Mediu, ca punct de observare şi de pază asupra curţii şi împrejurimilor ei. Din vârful lui, cineva striga din răsputeri și anunța orele, iar la asfințitul soarelui, adică la chindie, dădea semnale pentru întreruperea circulaţiei în timpul nopţii.
În decursul anilor, Târgoviștea a evoluat dintr-o fortificație medievală într-un oraș modern, devenind astăzi un centru cultural și educațional important, ce păstrează amintirea unei perioade glorioase din istoria Țării Românești. Târgoviștea contemporană este un oraș în continuă dezvoltare, cu o infrastructură modernă, cu instituții de învățământ și activități cultural – economice diversificate. De asemenea, orașul se remarcă prin implicarea activă a comunității în conservarea și promovarea patrimoniului său istoric, atrăgând, astfel, turiști și cercetători din întreaga lume.